Natuurflits Aartselaar
17 november 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Zondag 23 november: Boomplantdag & Agroforestry
 
Natuurpunt Aartselaar ondersteunt dit project van Wervel en Velt!
 
Landbouw, natuur en bos staan vaak met getrokken messen tegenover mekaar. In Vlaanderen zijn ze vaak verwikkeld in de strijd om grond. Maar dat hoeft helemaal niet! Bij bepaalde vernieuwde winwinsituaties varen de drie sectoren wel: landbouw, bosbouw en natuur. Info over “agroforestry” vind je op de website van Wervel.
 
Zondag 23 november wordt bij bio-boer Dirk ’s Jongers op de Groenenhoek in Aartselaar i.s.m. Wervel vzw een grote boomplantdag georganiseerd. Hiervoor wordt vooral beroep gedaan op jongeren, maar al onze leden en hun gezin zijn van harte welkom.
 
Naast het aanplanten van ca 150 bomen is er heel wat randanimatie, vooral in de namiddag tussen 14 en 17 u.
  • De Leuvense winkel Hempmade zal aanwezig zijn met een grote variëteit aan producten, gemaakt van hennepvezels. 
  • Gedurende de hele dag kan je henneppannenkoeken eten. 
  • Bij de Wereldwinkel kan je een sapje of wijntje aankopen. 
  • Natuurpunt Aartselaar en Velt helpen je bij het aanplanten van de bomen. 
  • Bij de Gezinsbond kunnen de jongere kinderen een leuk natuurknutselwerkje maken. 
  • Om 14.30 u is er een optreden van Schuddegat. “Voel u vrij om uw achtersteven in beweging te brengen wanneer u het woord ‘Schuddegat’ hoort! Een mélangeke van de beste Belgische boeren-house, trance en dance gespeeld door een Antwerpse fanfare. De revival van de fanfare-house!” Kijk maar even op www.schuddegat.be 
  • Om 16 u treden de Aartselaarse Wine Lauwers en haar vriendin Sabine op. Wine nam eervol deel aan Idool 2006. Zij brengt samen met Sabine covers met een mengeling van funk, soul en pop.

Plaats en uren: Groenenhoek 56 Aartselaar tussen 10 en 17 u 
Info: Luk Smets, 03/289 73 66 
Meebrengen: spade en laarzen
 

De nieuwe Natuur.kalender is uit !

 
Traditiegetrouw vind je 13 schitterende foto’s, waarin bekende natuurfotografen het Vlaams natuurschoon op een prachtige manier presenteren.
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem, er is één ophanggaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm.
 
De verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro. Hiermee steunt u het natuurbehoud in onze regio. 
Te bestellen door betaling van het juiste bedrag op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding “natuurkalender”. Gratis levering binnen onze gemeente.
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zaterdag 22 november: Bedelingsdag "Behaag Natuurlijk"
  • Zondag 7 december: Daguitstap naar de Kuifeend en het Markiezaatmeer

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.