Natuurflits Aartselaar
14 oktober 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Hobokense Polder bestaat 30 jaar, vier dit mee op zondag 19 oktober !
 
 • 9.30 u: natuurwandeling met onze gidsen Siegfried Calberson en Wim Van de Wiele. De wandeling vertrekt aan station Hoboken Polder. Einde omstreeks 12.30 u.

Volgende activiteiten hebben plaats in of vertrekken bij de Polderstadschool, Veerdamlaan 15 te Hoboken.

 • 10 u: ophangen van 600 m pindasnoer met alle liefhebbers tussen school en KIJK.punt. Alle kinderen krijgen een leuke attentie. Dit pindasnoer werd gemaakt door de schoolkinderen.

 • tussen 10 u en 18 u: bekijk de dubbeltentoonstelling 30 jaar WHOP/Natuurpunt Hobokense Polder en 30 jaar Wijkraad Polderstad 

 • tussen 10 u en 18 u: geniet van een natje en een droogje in de gelegenheidsbar/cafetaria i.s.m. Wijkraad Polderstad

 • tussen 10 u en 18 u: springkasteel voor de kids

 • tussen 10 u en 16 u: neem deel aan de familiale wandelzoektocht in het natuurgebied (vrij vertrek). Prachtige prijzen, o.a. verrekijker, gourmetschotel voor 6 personen, delicatessenmand, trekkingrugzak, restaurantbons, verwenarrangement, … en tientallen andere prijzen. Deelnamegeld: 1 euro voor NP-leden, 2 euro voor niet-leden.

 • 14.30 u: inwandeling van de nieuwe Aardgaswandeling samen met Natuurpuntpeter Pol Goossen (ca 3 km) en zijn hond Wap met bezoek aan het nieuwe KIJK.punt

 • tussen 14 u en 17 u: bemande landschapsposten (= natuurgidsen die uitleg geven over vogels, waterdieren, geschiedenis, beheer en begrazing, bouw KIJK.punt, ...en een knutselmoment voor de kindjes in de Polder)

 • tussen 13 u en 17 u: laat je meeslepen door de vrolijke tonen van de Antwerp Pipeband (doedelzak) en de sfeervolle viool- en gitaarmuziek van Le Trio Perdu

 • tussen 14 en 17 u: Grimeren door twee juffen van de Polderstadschool

 

Behaag..natuurlijk: bestellen tot uiterlijk 24 oktober !!!
 
  

Zoals elk jaar organiseert Natuurpunt in samenwerking met de gemeente ook dit jaar een haagplantactie. Aan zeer voordelige prijzen kunnen tot einde oktober streekeigen haagpakketten besteld worden. Daarnaast worden knotwilgpoten en drie klimplanten aangeboden. De boom ven het jaar is de Notenboom.
 
Infobrochures en bestelformulieren zijn verkrijgbaar op de milieudienst (gemeentehuis) en in de bibliotheek. In het Gemeentelijk Infoblad van september kan je eveneens meer info vinden. Of surf even naar www.natuuraartselaar.be/behaag.htm
 
Bestellingen dien je te plaatsen op de milieudienst van de gemeente, waar je ook de betaling doet.
 
Afhalen gebeurt op zaterdag 22 november in het Gemeentemagazijn, L. Gilliotlaan, 6. Natuurpunt Aartselaar zal ook met een infostand aanwezig zijn op deze bedelingsdag.
 

De nieuwe Natuur.kalender is uit !

 
Traditiegetrouw vind je 13 schitterende foto’s, waarin bekende natuurfotografen het Vlaams natuurschoon op een prachtige manier presenteren.
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem, er is één ophanggaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm.
 
De verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro. Hiermee steunt u het natuurbehoud in onze regio. 
Te bestellen door betaling van het juiste bedrag op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding “natuurkalender”. Gratis levering binnen onze gemeente.
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
 • Woensdag 15 oktober: Kids/(groot)ouders ontdekken de herfst in Walenhoek
 • Donderdag 16 oktober: Hoe beheer ik houtkanten en heggen ? (Nog enkele vrije plaatsen)
 • Zaterdag 22 november: Bedelingsdag "Behaag Natuurlijk"
 • Zondag 23 november: Agroforestrydag bij bioboer 's Jongers

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.