Natuurflits Aartselaar
1 oktober 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Zondag 5 oktober: Vogeltrek in de Reukens
 
Elk jaar weer trekken er vele vogelsoorten uit onze contreien en uit het noorden naar warmere oorden om daar de winter door te brengen. Al van in de maand augustus komt de vogeltrek op gang en dit tot in oktober en zelfs november, afhankelijk van de weersomstandigheden. Waarom doen die vogels dat toch elk jaar? Hoe gaat die vogeltrek in z’n werk en waar richten vogels zich op om telkens weer de weg te vinden naar hun overwinteringsplaatsen? 
Op al deze en nog meer vragen gaan we trachten te antwoorden op deze ochtendactiviteit. Niet alleen gaan we het fenomeen vogeltrek proberen te verduidelijken, maar ook gaan we observeren en eens ter plaatse kijken welke vogels er nu zoal begin oktober onderweg zijn. We vinden het interessant om dit te doen in De Reukens, een groot en open natuur- en landbouwgebied waar de komende jaren heel wat natuur tot ontplooiing zal kunnen komen. We hebben er een goed en ver uitzicht over de velden en dus kunnen we de trekvogels al vroeg onderscheppen. 
Als gids van de dag hebben we Bart De Keersmaecker uitgenodigd die op het vlak van vogeltrek heel wat kennis heeft en ons veel kan vertellen over wat er zoal boven onze hoofden kwettert en vliegt.
 
Praktisch: We komen om 8 u samen in ‘Het Reukenspad’ aan de Langlaarsteenweg tegenover het wegeltje naar de Leeuwerikenlaan. Laarzen of wandelschoenen, een verrekijker en warme kledij (we staan lang stil op dezelfde plaats !!) zijn aanbevolen. De activiteit zal ongeveer 1,5 uur duren. 
Info: Ivan Bogaerts, 03/887 16 46
  
De nieuwe Natuur.kalender is uit !

 
Traditiegetrouw vind je 13 schitterende foto’s, waarin bekende natuurfotografen het Vlaams natuurschoon op een prachtige manier presenteren.
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem, er is één ophanggaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm.
 
De verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro. Hiermee steunt u het natuurbehoud in onze regio. 
Te bestellen door betaling van het juiste bedrag op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding “natuurkalender”. Gratis levering binnen onze gemeente.
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zaterdag 11 oktober: Vogels kijken in Anderstad (Lier)
  • Zondag 12 oktober: Bos en klimaat in Cleydaelhof (Week van het bos)
  • Woensdag 15 oktober: Herfst in de Walenhoek (voor kinderen)
  • Donderdag 16 oktober: Hoe beheer ik houtkanten en heggen ?

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.