Natuurflits Aartselaar
31 juli 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Vlinder mee op 2 en 3 augustus!
 
Tijdens het weekend van 2 en 3 augustus kan iedereen opnieuw mee vlinders tellen in de tuin. Het nationale vlindertelweekend van Natuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora is toe aan zijn tweede editie, en hoopt dit jaar het succes van vorige zomer te overtreffen. Toen deden meer dan 5000 gezinnen mee aan de actie Vlinder mee!
 
Vlinders tellen is leuk, maar ook nodig, want de vlinderpopulatie vormt een gevoelige indicator voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Door mee te tellen, kan iedereen helpen om cijfers te verzamelen over de toestand van onze natuur. Dat is belangrijk, want die natuur doet het niet zo goed, zo blijkt uit de lage aantallen vlinders die momenteel rondfladderen.
 
De werkwijze is simpel: je noteert van elke soort het maximum aantal exemplaren dat je tijdens het weekend met je gezin in de tuin zag. Het grootste aantal dat je op één moment waarnam, kan je invoeren op www.vlindermee.be. Doordat iedereen in België op hetzelfde moment telt, worden nuttige cijfers verzameld.
 
Op de website van Vlinder mee! verschijnen tussentijdse resultaten en grafieken. Je vindt er ook informatie over de soorten, foto's, filmpjes en tips voor het vlindervriendelijk inrichten van je tuin. Iedereen kan dus vlinders herkennen, tellen en helpen overleven.
 
Zaterdag 2 augustus: Kids ontdekken samen met hun (groot)ouders de kleine natuur in Maaienhoek

 
Vlinders en libellen hebben de rust van Maaienhoek al lang ontdekt. Op een mooie zomerdag kan je je notaboekje hier flink aanvullen. Twee robuuste Gallowayrunderen zorgen er voor het zomerse natuurbeheer. Kom samen met je kids de kleine natuur van Maaienhoek ontdekken. Voor deze wandelexcursie zijn goede wandelschoenen zeker een aanrader.
 
Afspraak: 13u45 parking sporthal Scherpenstein, einde Parklaan Schelle
Meer info: Erik 03/887.13.72 
Einde: omstreeks 16u
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda, meer info op onze website:
  • zondag 17 augustus: Brabantse natuurparels: Het Vinne te Zoutleeuw en Rosdel-Schoorbeek te Hoegaarden

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.