Natuurflits Aartselaar
27 juni 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
Zondag 29 juni: Aardgasfietshappening langs de Schelde

In het kader van de Scheldeweek organiseren Natuurpunt en Pasar (het vroegere Vakantiegenoegens) samen een grote fietshappening langs de Schelde. Op verschillende plaatsen komt men landschapsposten tegen waar men uitleg kan krijgen over de Schelde en de prachtige natuur.
 
Halverwege de fietstocht kan men uitblazen in het Natuurpunt-cafť aan de Scheldekaai in Temse. Daar staat een grote tent met kinderanimatie, muziek en diverse infostands. Autovrije fietsdijken en pittoreske veerdiensten maken van de fietstrip een ervaring die blijft nazinderen. De fietstocht volgt het fietsknooppuntennetwerk van Toerisme Antwerpen en Toerisme Oost-Vlaanderen. De volledige lusvormige fietstocht is 51,4 km lang. Men kan ook kiezen voor een kortere route van 22 km.
 
Eťn van de vertrekplaatsen situeert zich aan de parking van het Tolhuis, aan het einde van de Tolhuisstraat (Rupeldijk) in Schelle. Aan de infostand van Natuurpunt kunnen fietsers zich doorlopend van 10 tot 15u inschrijven voor deelname aan de Aardgasfietshappening, hier kan men in 2 richtingen vertrekken, via het veer Schelle/Wintam richting Temse of via de Laardreef en de Maaielei richting Hemiksem om dan via het Callebeekveer richting Bazel en vervolgens richting Temse te fietsen. Deelname kost 1 euro per persoon of 2 euro per gezin voor leden van Natuurpunt en Pasar. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Hiervoor ontvang je een kleurrijke fietsbrochure en een drankbonnetje voor een consumptie in het Natuurpunt-cafť in Temse. 
Meer info: Erik De Keersmaecker 03/887.13.72 en op de website van Natuurpunt
 
Op zondag 29 juni heeft er in Temse eveneens een symposium over de Schelde en haar toekomst plaats, waarbij o.a. Vlaams minister-president Kris Peeters een toespraak zal houden (klik hier voor de officiŽle uitnodiging). Als Natuurpunt-lid ben je ook van harte uitgenodigd op dit officiŽle gedeelte dat om 10u aanvangt in de feesttent op de Wilfordkaai te Temse. Gelieve uw aanwezigheid wel te bevestigen aan Saraswati Matthieu, tel. 0472/65.66.80
   
 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geÔnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.