Natuurflits Aartselaar
7 juni 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Zondag 15 juni: Natuurwandeling "De bewoners van het Cleydaelhof"

Het Cleydaelhof is een bosgebied dat tegenover het kasteel Cleydael ligt en dat in de jaren negentig van vorig eeuw door het Agentschap voor Natuur en Bos werd aangekocht.
Een rietveld maakt deel uit van dit waardevol stuk natuurgebied. Aangezien het terrein enkel onder begeleiding van een gids toegankelijk is, is dit een unieke gelegenheid om eens te komen kennismaken met wat er leeft en groeit en bloeit in volle zomer.
Het is een gebied is dat door de vorige eigenaars gedurende eeuwen gebruikt werd voor de houtopbrengst en voor de jacht. Thans ligt de nadruk meer op natuurontwikkeling.
Hiervoor worden regelmatig nieuwe stukken bos aangeplant.
 
Afspraak om 10 u in de Zinkvalstraat tegenover het kasteel Cleydael. Einde omstreeks 12 u.
Meebrengen: Laarzen of stevige wandelschoenen en eventueel verrekijker. Indien je ook nog een vergrootglas hebt, dan ben je uitgerust om de natuur in al zijn facetten waar te nemen.
Gidsen: Johan Herreman en Saskia Mercelis
Info: Johan Herreman, 03/887 27 98
 
Afgewerkt inrichtingsplan voor het stadsrandbos voorgesteld

 
Infoavond - 10 juni 2008 - 20 uur - Cultureel Centrum 't Aambeeld, Aartselaar
Na meer dan 2 jaar studiewerk en overleg is het inrichtingsplan voor het stadsrandbos klaar. Het Agentschap voor Natuur en Bos, het provinciebestuur en het gemeentebestuur stellen het inrichtingsplan aan u voor op dinsdag 10 juni 2008 om 20u00 in het Cultureel Centrum van Aartselaar. Bovendien zullen zij u toelichten op welke manier het stadsrandbos zal worden gerealiseerd en welke stappen er hiervoor nog moeten genomen worden. Er wordt ook ruim tijd voorzien voor het beantwoorden van uw vragen met betrekking tot het stadsrandbos. Deze informatievergadering is dus het ideale moment om meer te weten te komen over hoe het gebied van het stadsrandbos er binnen 20 jaar zal uitzien.
Lees meer... 
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda, meer info op onze website:
  • zaterdag 28 juni: Fietsen langs de meersen en meanders van de Leie (volzet !)
  • zondag 29 juni: Aardgasfietshappening langs de Schelde

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.