Natuurflits Aartselaar
29 april 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

 
In deze flits:
Cursus Zwaluwen

Eenieder kent een zwaluw. Maar ken je het verschil tussen de huis-, de boeren- en oeverzwaluw? Ken je het verschil in nestbouw en jachttechniek ? En wist je dat de gierzwaluw eigenlijk geen zwaluw is ?

Op onze tweedelige cursus leer je hier alles over.

 • Op woensdag 7 mei is er een theorieles voorzien, waar de verschillende soorten zwaluwen, hun levenswijze en beschermingsmaatregelen aan bod zullen komen.  Koen Leysen van Natuurpunt Educatie is onze lesgever.
  Afspraak: van 19.30 u tot 22.30 u in het Parochiaal Centrum, Baron Van Ertbornstraat 7 te Aartselaar.
 • Een maand later, op zaterdag 7 juni, voorzien we een praktijkuitstap: een fietstoer doorheen Aartselaar. Luk Smets is onze gids van dienst.
  Afspraak: om 14 u aan de kerk St-Leonardus op het Laar. We sluiten daar ook af rond 17.00 u. Onze fietstoer zal ons zeker brengen langs de boerderijen van Groenenhoek, Zinkval, de wijk Lindenbos en de Kleistraat.
  Meebrengen: fiets, regenkledij (indien nodig), drankje voor onderweg. Wij zorgen voor tellijsten en een spiegel op steel om in de nesten te kunnen kijken.

Inschrijven kan door storting van 6 euro voor Natuurpuntleden en 9 euro voor niet-leden op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar. In deze prijs is een cursustekst en een drankje tijdens de praktijkuitstap inbegrepen.
Meer info over deze cursus bij Ria Thys, 03/289 73 66
 

Fototentoonstelling "Natuur in Aartselaar"

 
Onze fototentoonstelling "Natuur in Aartselaar" loopt nog tot 4 mei in het Cultureel Centrum 't Aambeeld, della Faillelaan 34 2630 Aartselaar. Voor openingsuren klik hier 
  

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda, meer info op onze website:
 • dinsdag 27 mei: Energievriendelijke huis- en tuinverlichting (in samenwerking met Gezinsbond)
 • zondag 15 juni: Natuurwandeling: De bewoners van het Cleydaelhof
 • zaterdag 28 juni: Fietsen langs de meersen en meanders van de Leie (inschrijven !)

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.