Natuurflits Aartselaar
7 maart 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Donderdag 13 maart: Cursus "Zet je tanden in de natuur"
 
Natuurpunt Educatie bedacht, naar aanleiding van de Week van de Smaak, een origineel recept voor een smaakvolle avond. Tijdens deze luister-, proef- en doeactiviteit nemen we je mee door de Vlaamse natuur, op zoek naar vergeten smaken en de bijzonder rijke biodiversiteit die eraan verbonden is. Al proevend leren we hoe het de korenwolf verging, wat we ons bij een hennepvreter moeten voorstellen en welke dieren zich ophouden in onze oude hoogstamboomgaarden. Laat je op sleeptouw nemen bij een glas gagelbier of een lepeltje heidehoning en leg je mooiste smaakherinneringen nog eens op het puntje van je tong.
 
Iedereen die op zoek is naar een licht verteerbare, leerrijke en plezierige activiteit is van harte welkom. Geen tijd voor verbittering of verzuring; we houden het zoet en luchtig. Begin maar alvast te watertanden. 
Joeri Cortens, lesgever bij Natuurpunt Educatie, is onze enthousiaste cursusbegeleider.
 
Afspraak om 19.30 u in het jeugdlokaal (onder het zwembad) van het Gemeentelijk Sportcentrum, Kleistraat 204. Einde om 22.30 u.
Inschrijven is noodzakelijk bij  Ria Thys, 03/289 73 66. Het deelnamebedrag van 4 euro voor Natuurpuntleden en 6 euro voor niet-leden kan ter plaatse betaald worden.
 
 
Fotowedstrijd "Natuur in Aartselaar"
 
Op zondag 20 april plant Natuurpunt Aartselaar een grote lentehappening voor de Aartselaarse bevolking. 
Als onderdeel hiervan kunnen alle ge´nteresseerden deelnemen aan een fotowedstrijd met als uiterste inzenddatum 31 maart. Maak een originele, sfeervolle of leuke foto rond het thema: NATUUR IN AARTSELAAR en zie jouw foto('s) tentoongesteld in het Parochiaal Centrum tijdens de grote happening en de volgende weken in het Cultureel Centrum.
Klik hier voor meer info en het wedstrijdreglement.
 

Koop een boompje voor de Reukens en help 'Kom op tegen kanker'

Aantal boompjes voor de Reukens verkocht door Natuurpunt Aartselaar
670
Help deze teller verhogen

 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda, meer info op onze website:
  • zondag 16 maart: Boomplantdag in de Reukens
  • zondag 20 april: Lentehappening Natuurpunt Aartselaar
  • woensdag 23 april: Knutsel een vlindervilla (grootouders/kids)

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.