Natuurflits Aartselaar
23 februari 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Zaterdag 1 maart: Natuurwandeling in het Solhof 
 
Natuur beleven in de winter kan ook! Op zaterdag 1 maart van 10 u tot 12 u nodigen wij jullie uit op een winterwandeling met natuurgids in het gemeentelijk park Solhof te Aartselaar.
Wens je meer te weten over het Solhofpark of over de geschiedenis van het kasteel Solhof ?
Wil je je kinderen en/of kleinkinderen eens wat meer vertellen over wat er te zien is aan natuur in het Solhof? Of wil je het gewoon eens voor jezelf weten?
Zelfs in de winter is er nog heel wat te beleven in de natuur, ook in een park. Je zal er versteld van staan. Kijk eens met een loupe naar de minuscuul kleine bloemetjes van de hazelaar die rond deze periode normaal in bloei staat (maar door de klimaatswijzigingen kan dit al een maand eerder). Laat je eens vertellen hoe je de naam van een boom kunt te weten komen zelfs al staan er geen bladeren op.
Om je dit allemaal uit te leggen, verwelkomen we je graag aan de ingang van het Solhof, Solhofdreef (tegenover de Lindelei) om 10 uur.
  
Meebrengen: stevige wandelschoenen en eventueel een verrekijker en loupe. De wandeling is gratis. 
Gidsen zijn Gert Verschueren en Johan Herreman.
Info: Johan Herreman, tel.: 03/887 27 98
 
Lentehappening Natuurpunt Aartselaar
 
Op zondag 20 april plant Natuurpunt Aartselaar een grote lentehappening voor de Aartselaarse bevolking. 
Als onderdeel hiervan kunnen alle ge´nteresseerden deelnemen aan een fotowedstrijd met als uiterste inzenddatum 31 maart. Maak een originele, sfeervolle of leuke foto rond het thema: NATUUR IN AARTSELAAR en zie jouw foto('s) tentoongesteld in het Parochiaal Centrum tijdens de grote happening en de volgende weken in het Cultureel Centrum.
Klik hier voor meer info en het wedstrijdreglement.
 

Koop een boompje voor de Reukens en help 'Kom op tegen kanker'

Aantal boompjes voor de Reukens verkocht door Natuurpunt Aartselaar
637
Help deze teller verhogen

 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda, meer info op onze website:
  • donderdag 13 maart: Proef- en doe-activiteit: Zet je tanden in de natuur
  • zondag 16 maart: Boomplantdag in de Reukens

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.