Natuurflits Aartselaar
14 februari 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Woensdag 20 februari: Braakballen pluizen 
Een doenamiddag voor kids en hun grootouders! 

Braakballen van uilen zijn misschien wel een beetje vies en ze ruiken niet zo lekker, maar ze zijn wel superinteressant. Dankzij die uilenballen kunnen we immers veel te weten komen over alle muizensoorten. Kerkuilen zijn echte muizenjagers en kieskeurig zijn ze al helemaal niet.
Alle muizensoorten die in de wijde omgeving van een kerkuilenbroedplaats rondkruipen lopen het risico, omůjuist, in zo'n braakbal terecht te komen. Niet helemaal natuurlijk, wel de haren, beentjes en schedeltjes. Bij het pluizen komen die schedeltjes te voorschijn, en dan wordt het pas spannend, want bij welke muizensoort hoort dat schedeltje?
Om dat te weten te komen, kom je volgende woensdag naar het Parochiaal Centrum, B. Van Ertbornstraat 7 in Aartselaar van 13u45 tot 16u
Deelnameprijs: Kids: 0,50 euro - grootouders: 1 euro (ter plaatse te betalen)
Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar
Meer info bij Erik De Keersmaecker, 03/887 13 72 of Ria Thys, 03/289 73 66
 
Doe mee aan de fotowedstrijd "Natuur in Aartselaar!"
 
Op zondag 20 april plant Natuurpunt Aartselaar een grote lentehappening voor de Aartselaarse bevolking. Daarover later meer. 
Als onderdeel hiervan kunnen alle ge´nteresseerden deelnemen aan een fotowedstrijd met als uiterste inzenddatum 31 maart. Maak een originele, sfeervolle of leuke foto rond het thema: NATUUR IN AARTSELAAR en zie jouw foto('s) tentoongesteld in het Parochiaal Centrum tijdens de grote happening en de volgende weken in het Cultureel Centrum.
Klik hier voor meer info en het wedstrijdreglement.
 
 

 
Met de steun van Fodiac
 

Koop een boompje voor de Reukens en help 'Kom op tegen kanker'

Aantal boompjes voor de Reukens verkocht door Natuurpunt Aartselaar
593
Help deze teller verhogen

 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda, meer info op onze website:
  • zaterdag 1 maart: Natuurwandeling in het Solhof
  • donderdag 13 maart: Proef- en doe-activiteit: Zet je tanden in de natuur
  • zondag 16 maart: Boomplantdag in de Reukens
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen