Natuurflits Aartselaar
3 januari 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

13 januari: natuureducatieve boottocht op de Schelde
 
Natuurpunt Rupelstreek en Natuurpunt Hobokense Polder nodigen u uit voor een educatieve boottocht op de Schelde op zondag 13 januari 2008. Onder het thema “Overwinterende watervogels op de Zeeschelde” maken we een boottocht met de Jan Plezier. Tom Ysebaert van het Centre for Estuarine and Marine Ecology 
zal onze gids zijn.

 
Schelde, grootstad, haven, industrie, vervuiling,.. Heel wat mensen denken dat daar geen vis meer rondzwemt. Nochtans is de Schelde een vitale en lenige brok natuur, die volgens oeroude regels stroomt en werkt. Langs deze Schelde is heel wat natuur overgebleven. Sinds begin van de jaren negentig wordt ernstig werk gemaakt van de verbetering van de waterkwaliteit. Het einddoel is nog lang niet bereikt, maar verbetering is duidelijk merkbaar. Het leven in het water wordt opnieuw soortenrijker. De vispopulatie herstelt spectaculair. De Schelde wordt opnieuw bevlogen door duizenden watervogels.
 
We varen stroomafwaarts voorbij Antwerpen tot het Verdronken Land van Saeftinghe. Daarbij maken we maximaal gebruik van het getij. Tom Ysebaert zal ons alles vertellen over het ecologisch herstel van het Schelde-estuarium. Tom is postdoctoraal rechearcher in de Department of Spatial Ecology te Yerseke, welke het dynamisme van de habitats van estuaria en kusten bestudeert. Tijdens de boottocht staan vooral de watervogels in de belangstelling. De mooie natuurbeelden met typische rietlanden en wilgenvloedbossen krijg je er als toemaatje bovenop. En met wat geluk vinden we wat zeehonden. Onderweg stappen we niet uit. De overdekte zitruimten zijn verwarmd, maar de fervente vogelaars kunnen op het open dek hun hartje ophalen.
 
Praktisch
Prijs: 14 euro per persoon, kinderen tot 16 jaar betalen 9 euro.
Opstap te Hemiksem om 9:30 u aan de aanlegsteiger einde Callebeekstraat. 
Inschrijven door storting op rekening 001-3598649-25 van Natuurpunt Rupelstreek.
Terug te Hemiksem om 16:30 u. 
Meebrengen: winddichte en warme kledij, verrekijker, telescoop, fototoestel, picknick. Drank is te koop op de boot, alsook soep.
Info: Luk Smets, tel. 03/289.73.66
 

Denk ook nog aan onze acties...

 
Vanaf 1/1/2008 geven Natuurpunt Rupelstreek en Natuurpunt Aartselaar dit gemeenschappelijk regionaal tijdschrift uit. Maak even kennis (pdf, 1.6 mb) 
en word lid van Natuurpunt Aartselaar.

Koop "Kom op tegen kanker"-bomen
voor de Reukens
 

Aantal boompjes voor de Reukens verkocht door Natuurpunt Aartselaar

198

Help deze teller verhogen

 

Fotowedstrijd "Natuur in Aartselaar"

 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geďnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be je adres uit het verzendingsbestand te halen