Natuurflits Aartselaar
28 september 2007

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Week van het bos
Zondag 7 oktober 2007: Natuurwandeling in het Cleydaelhof

 
Van 10 u tot 12 u maken we een fijne herfstwandeling in het (normaal niet toegankelijke) natuurgebied Cleydaelhof. We willen naast info over de natuurwaarde van het gebied ook de functie van een bosbeheerder belichten. De bosbeheerder is niet meer alleen de door ons allen gekende boswachter met zijn groene pakje aan en zijn pluim op zijn hoed. Bosbeheer wordt uitgevoerd door een team van mensen, gaande van de technische beambte van het Agentschap voor Natuur en Bos (die inderdaad onze vroegere boswachter is) tot de soms talrijk aanwezige bosarbeiders, particuliere boseigenaars, vrijwilligers van natuurverenigingen, enz. 
Als je de natuurmicrobe wil te pakken krijgen en als je eens wil weten wat een bosbeheerder doet, dan moet je zeker naar onze geleide wandeling komen. We verwelkomen je aan de hoek van de Cleydaellaan en de Zinkvaldreef recht tegenover de ingang van kasteel Cleydael te Aartselaar.
 
Meebrengen: laarzen en eventueel verrekijker en loep. 
Wandelafstand: ca. 3 km. 
Gidsen Ronny Verelst en Johan Herreman.
Contactpersoon: Johan Herreman, Buerstedelei 36 2630 Aartselaar, tel. 03/887 27 98
   

Te koop: Natuur.kalender 2008
 
Traditiegetrouw vind je 13 schitterende foto's, waarin het Vlaams natuurschoon op een prachtige manier aan bod komt. 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm. 
De verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro (incl. BTW). Hiermee steun je het natuurbehoud in onze regio. 
Te bestellen door storting van 7,5 euro op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met melding "Natuurkalender". Gratis levering in Aartselaar.
Info bij:  Luk Smets: 03 289 73 66
 
 

Wie zijn wij ?

    
Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 
 
 

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen