Natuurflits Aartselaar
8 juni 2007

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Week van de compost!

 

De compostmeesters en Schepen van Leefmilieu Marijke Vandebroeck 

Vernieuwde demoplaats op het containerpark
Afval verwerken kost veel geld. Het is dus belangrijk, zowel voor het milieu als voor je portemonnee om zoveel mogelijk en zo correct mogelijk je afval te sorteren.
Belangrijk middel hierbij is het composteren van je groenafval. Het eindproduct hiervan is waardevolle compost waarmee je je tuingrond op een goedkope manier vruchtbaar kan maken. Zo zullen je planten en gazon er stralend bijstaan.
 
De Compostmeesters van Aartselaar startten ondersteund door de Schepen van Leefmilieu een informatiecampagne rond het zelf composteren van tuin- en keukenafval. Ze verwelkomen je hiervoor graag op de vernieuwde demoplaats op het containerpark ter gelegenheid van de “Week van de Compost” op zaterdagen 9 en 16 juni, telkens van 10 tot 12.30 uur. Per demo-dag wordt er 1 compostvat met verluchtingsstok verloot onder de bezoekers!

De demoplaats voor composteren aan het Containerpark werd recent totaal vernieuwd. Daar tonen de compostmeesters je bij een drankje de principes van deze eenvoudige én nuttige afvalverwerking tonen en kunnen ze al je vragen beantwoorden.

Indien je reeds composteert, kan dit een opfrissing zijn en ... misschien leer je toch wel wat bij. Is dit allemaal nieuw voor jou? Dan is dit het gedroomde moment om te starten.

Win een compostvat
Per demo-dag wordt er 1 compostvat met verluchtingsstok verloot onder de bezoekers !

Aankoop van een compostvat
Een compostvat kan je op het gemeentehuis (dienst financiën, 1ste verd.) aankopen voor 16 euro. De bijhorende beluchtingsstok kost 4 euro. Met je betalingsbewijs ga je daarna naar het gemeentelijk magazijn aan de Leon Gilliotlaan 6, waar je het compostvat kan afhalen.

DE COMPOSTMEESTERS
- Pierre Collaert, F. Van den Berghelaan 42, t. 03 887 21 27

- Lieve Delvaux, G. Gezellestraat 56, t. 03 887 14 92
- Nestor Janssens, Jan Davidlaan 38, t. 03 887 54 77

- Constant Van Camp, L. de Borrekenslaan 33, t. 03 877 02 83
- Hilde Willems, Kleistraat 101, tel 03-887.00.06
- Nina Vanwonterghem, Swaeneleike 16, t. 0474 247 647

  
 

Wie zijn wij ?

    
Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 
 
 

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen