Natuurflits Aartselaar
22 mei 2007

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 3 juni: Dagexcursie naar een biologisch tuinbouwbedrijf en het natuurgebied de Langdonken in Herselt
 
Wij maken graag melding van volgende activiteit, georganiseerd door VELT en Natuurpunt Rupelstreek. Er wordt immers een vertrekplaats in Aartselaar voorzien.

 
We bezoeken tijdens de voormiddag het biologisch tuinbouwbedrijf De Akelei in Schriek. Dit is een vollegronds biologisch tuinbouwbedrijf van een kleine 3 hectare waar groenten (vooral venkel, prei, spinazie, pastinaak, pompoen en vroege aardappelen) worden geteeld, tevens met eigen zaadwinning. Het is een bedrijf met boerderijverkoop, zaakvoerder is Johan D'Hulster.
Tijdens de middag kunnen we daar onze meegebrachte picknick aanspreken, drank is ter plaatse verkrijgbaar.
Na de middag bezoeken we het Natuurpuntreservaat de Langdonken in Herselt. Dit gebied bestaat uit een aaneenschakeling van broekbossen, heiderelicten en hooilanden. In dit vochtig tot nat gebied komen alle bodemtypen van de Kempen voor. Door het aangepast beheer van Natuurpunt worden in dit 115 ha groot gebied de natuurwaarden weer hersteld. Conservator Benny Van Dyck zal ons rondleiden in dit gebied.
Afspraak: 8u45 parking kerk H.Hart, Antwerpsestraat, Boom 
of om 9u het sportcentrum De Ark, Kleistraat, Aartselaar
Carpoolen: kostendelend samenrijden op basis van 4 eurocent/km voor de passagiers 
Meebrengen: Waterbestendig schoeisel,  eventueel een verrekijker voor de namiddagwandeling, picknick.
Info: Nestor Janssens 03/887.54.77 of Francis Mertens 03/887.15.24
  

  

 De Langdonken
   
Meer info over de Akelei 
Meer info over de Langdonken

Wie zijn wij ?

    
Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 
 
 

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen