Natuurflits Aartselaar
23 februari 2007

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Za 3/3: Nacht van de Duisternis

 

 
Op zaterdag 3 maart kan heel Vlaanderen weer genieten van de Nacht van de Duisternis. Het is die nacht bovendien volledige maansverduistering. Het ideale moment om nog eens te ervaren hoe mooi de nacht kan zijn.
We maken een donkere avondwandeling doorheen de onderzoekslocatie van het toekomstige Stadsrandbos. De natuurgidsen van Natuurpunt/VMPA-Aartselaar zullen u begeleiden en u meer vertellen over de invloed van lichtpollutie op fauna en flora, over nachtelijke dieren zoals uilen en vleermuizen, … Onderweg maken we een stop voor een nachtelijk verhaal. We besluiten onze wandeling op een hoeve, waar het klarinetgezelschap Klarimo thematische nachtmuziek rond duisternis brengt. We vergasten je op een kom lekkere soep en een jeneverke of chocomelk. 
  
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Edegem en Kontich en wordt financieel mee ondersteund door de Aartselaarse milieuraad.
  
Praktisch: snel inschrijven noodzakelijk bij Luk Smets, 03/289 73 66. Deelname is gratis. 
Start op de parking van het Gemeentelijk Sportcentrum, Kleistraat 204 Aartselaar. De wandelingen van 20 u zijn reeds volgeboekt. Voor 20:30 u kan u nog inschrijven.
  
Wandelafstand: ca. 6 km. Warme kledij en modderbestendig schoeisel is aangeraden. Zaklamp kan nuttig zijn, maar geen fakkels !
 
  

Wie zijn wij ?

    
Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 
 
 

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen