Natuurflits Aartselaar
21 februari 2007

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Di 27/2 en do 1/3: Steenuilen in Aartselaar? Zeker weten!

 
De gidsen van Natuurpunt/VMPA-Aartselaar en alle geïnteresseerden gaan dit voorjaar op zoek naar steenuilen. We deden dat enkele jaren geleden ook. We willen de vogels opnieuw inventariseren en kijken of ze Aartselaar nog appreciëren als woongebied.
Steenuilen leven in weilanden met knotwilgen, boomgaarden en parken of woongebieden waar ook hagen en bosjes zijn. Ze hebben een territorium van ca. 30 ha.
In het vroege voorjaar begint de baltsperiode en mannetjes lokken vrouwtjes met een specifieke roep. Zo kunnen ook wij  horen en zien waar ze zich bevinden.
  
We inventariseren ’s avonds want steenuilen slapen overdag! We stappen en rijden naar de vermoedelijke broedplaatsen. Mensen die graag mee komen kijken, zijn welkom op dinsdag 27/2 en donderdag 1/3/2007 aan de ingang van het Solhofpark, Solhofdreef (tegenover de Lindelei).
Vooraf je naam opgeven is zinvol want bij slecht weer wordt de inventarisatie uitgesteld. 
Info bij Hilde Janssens: 03/887 36 45 of 0472/81 39 98. Iedereen welkom!
 

  
  

Klimaatfilm "An Inconvenient Truth" in Aartselaar
  
Nu reeds te noteren in uw agenda !
 
Dinsdag 24 april bieden we je gratis in het Cultureel Centrum van Aartselaar de veelbesproken klimaatfilm van Al Gore "An inconvenient truth" aan. Dit in samenwerking met VELT, de gemeente en PROCC. 
 
Verdere info volgt in het gemeentelijk informatieblad, onze eigen nieuwsbrief en latere natuurflitsen.
 

Paddenraapactie in Groenenhoek
 
We kunnen nog steeds hulp gebruiken om de komende weken de padden te helpen overzetten op de Groenenhoek. We helpen deze dieren bij het vallen van de schemering. In februari is dit reeds van ca 18.30 u tot 20 u. In maart – als het al iets langer licht blijft - spreken we af rond 19 u en wandelen meermaals op en neer tot ca 21 u.
Alle hulp hierbij is dan welkom !
 
Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje. Wij bezorgen je bij deelname een mooie kleurenfolder met heel veel wetenswaardigheden en prachtige foto’s over deze amfibieën.
 
Wil je hieraan meewerken of wil je meer info, neem dan contact op met Ria Thys, 03/289 73 66. We stellen een taakverdeling op, waarbij “nieuwelingen” steeds met een “ancien” kunnen meegaan.
  

 

Wie zijn wij ?

    
Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 
 
 

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen