Natuurflits Aartselaar
12 december 2006

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 17 december: Duikers en futen

  
In samenwerking met Natuurpunt Rupelstreek
  
Op zondag 17 december trekken we op daguitstap naar Zeeland. Onze voornaamste aandacht zal gaan naar duikers en futen, vogels die, uitgezonderd de pinguins, het best aangepast zijn aan het leven in en op het water. Tijdens de tocht bezoeken we de beste plaatsen om deze vogels te bekijken. De Brouwersdam biedt een wijds uitzicht over de Noordzee en is wellicht één van de beste plaatsen in West-Europa om duikers waar te nemen.
   
We komen samen om 8.15 u aan de kerk H.Hart te Boom of om 8.30 u op de parking van het Cultureel Centrum te Aartselaar. We rijden met volle wagens naar Zeeland en delen uiteraard de vervoerskosten. We bezoeken o.a. de Brouwersdam, de punt van Goeree en kunnen daar allicht honderden brilduikers, roodkeelduikers, futen, nonnetjes, … observeren.
We zijn terug in Aartselaar rond 19 u. Iets later in Boom.

Meebrengen: wind- en regendichte kledij, laarzen, picknick, verrekijker, eventueel telescoop

Erik De Keersmaecker is onze gids.
Informatie bij Ria Thys, 03/289 73 66

   Natuur.kalender 2007: een prachtig nieuwjaarsgeschenk
  
Voor 2007 stelde Natuurpunt opnieuw een schitterende fotokalender samen. Via 13 prachtige foto’s gunnen we je maandelijks een blik op het Vlaamse natuurschoon. Het beeldmateriaal is dit jaar van de hand van 3 Vlaamse topfotografen: Misjel Decleer, Rollin Verlinde en Yves Adams. 
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde is telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een wire-o-systeem, er is één bevestigingsgaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm. 
 
Prijs: de verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro (incl. BTW). Bestellen bij Luk Smets of door storting op rekeningnummer 979-9767548-41. 
  

  

Wie zijn wij ?

      

Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 

   

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen