Natuurflits Aartselaar
30 november 2006

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zaterdag 9 december: Knutselen en koken met natuur voor kids!

    
Zaterdag 9 december organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Rupelstreek en Natuurpunt Hobokense Polder een knutsel– en kookvoormiddag voor onze kids van 7 tot 12 jaar !
We maken een memobord en smullen daarna van onze zelfgemaakte eekhoorntjesmuesli.
Inschrijven door storting van 4 euro per kind op rekening 979-9767548-41 van VMPA-Aartselaar met mededeling “Knutselen”.
Afspraak om 10 u in Aartselaar, Parochiaal Centrum, B. Van Ertbornstraat 7. Einde omstreeks 12.30 u.
Tegelijkertijd kunnen de volwassenen o.l.v. Luk Smets een wandeling maken in het Solhofpark (zie volgend punt).
Info bij Ria Thys, 03/289 73 66
  


Zaterdag 9 december: Natuurwandeling in Solhofpark
  
Terwijl de kids knutselen, kunnen de volwassenen een frisse neus halen tijdens de geleide wandeling in het Aartselaarse Solhofpark. Uiteraard staat de wandeling in het Solhofpark ook open alle geďnteresseerden, dus niet enkel voor ouders van knutselende kinderen. 
  
Dit gemeentelijk park is een kasteelpark met Engelse landschapsstijl. Typerend voor zo’n park zijn de exoten, de waterpartijen, de open gedeelten en de bosgedeelten.
  
Afspraak om 10.15 u aan de ingang van het Solhof (tegenover Lindelei). Einde om 12.15 u. Goede wandelschoenen voorzien!  Deelname gratis!
Info bij Luk Smets, 03/289 73 66
  

 

Natuur.kalender 2007: een prachtig nieuwjaarsgeschenk
  
Voor 2007 stelde Natuurpunt opnieuw een schitterende fotokalender samen. Via 13 prachtige foto’s gunnen we je maandelijks een blik op het Vlaamse natuurschoon. Het beeldmateriaal is dit jaar van de hand van 3 Vlaamse topfotografen: Misjel Decleer, Rollin Verlinde en Yves Adams. 
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde is telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een wire-o-systeem, er is één bevestigingsgaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm. 
 
Prijs: de verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro (incl. BTW). Bestellen bij Luk Smets of door storting op rekeningnummer 979-9767548-41. De kalender wordt thuis bezorgd.
  

  

Wie zijn wij ?

      

Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Begin 2006 besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 

   

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geďnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen