Natuurflits Aartselaar
13 november 2006

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Cursus duikers en futen (in samenwerking met Natuurpunt Rupelstreek)

    
De wintermaanden zijn schitterende maanden om heel wat watervogels te observeren. Duikers en futen zijn dan op hun mooist. Maar het is niet eenvoudig om deze duikelaars te herkennen.
Vandaar dat we je de gelegenheid geven om twee lessen te volgen om de watervogels beter te leren kennen.
 
Theorie:
Op donderdag 30 november plannen we een theorieles in het Sportcentrum van Aartselaar, Kleistraat 204. Aanvang: 19.30 u - einde ca. 22.30 u. Koen Leysen is onze enthousiaste lesgever.
Deelnameprijs: 5 euro, lesbundel (30 blz) inbegrepen.
 
Praktijk: Op zondag 17 december trekken we op daguitstap naar Zeeland. We komen samen om 8.30 u op de parking van het Cultureel Centrum te Aartselaar. We rijden met volle wagens naar Zeeland en delen uiteraard de vervoerskosten. We bezoeken o.a. de Brouwersdam, de punt van Goeree en kunnen daar allicht honderden brilduikers, roodkeelduikers, futen, nonnetjes, … observeren.
We zijn terug in Aartselaar tussen 18.30 u en 19 u.
Erik De Keersmaecker is onze gids.
 
Inschrijven voor deze tweedelige cursus door storting van de cursusprijs op rekening 979-9767548-41 van VMPA-Aartselaar met mededeling “Duikers en futen”.
Informatie bij Ria Thys, 03/289 73 66

 
De uitstap naar Zeeland staat open voor iedereen! Graag even je deelname melden op bovenstaand nummer of mailadres.

  
Natuur.kalender 2007: een prachtig nieuwjaarsgeschenk
  
Voor 2007 stelde Natuurpunt opnieuw een schitterende fotokalender samen. Via 13 prachtige foto’s gunnen we je maandelijks een blik op het Vlaamse natuurschoon. Het beeldmateriaal is dit jaar van de hand van 3 Vlaamse topfotografen: Misjel Decleer, Rollin Verlinde en Yves Adams. 
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde is telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een wire-o-systeem, er is één bevestigingsgaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm. 
 
Prijs: de verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro (incl. BTW). Bestellen bij Luk Smets of door storting op rekeningnummer 979-9767548-41. De kalender wordt thuis bezorgd.
  

  

Wie zijn wij ?

      

Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.
Onlangs besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is wel onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.
Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen