Natuurflits Aartselaar
1 oktober 2006

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 8 oktober: Natuurwandeling in het Cleydaelhof

    
De Week van het Bos 2006 heeft als centraal thema
"Bos-educatie", met als rode draad “Doorblader het bos”.
De natuurgidsen van Aartselaar vergasten de wandelaars op een spervuur aan interessante weetjes en leerrijke informatie over het bos. Wist je dat de uitvinder van de aspirine zijn inspiratie vond bij de wilg? Wilgenbast bevat namelijk acetylsalicylzuur, het hoofdbestanddeel van aspirine.
We vertellen je nog meer dergelijke leuke dingen, als je tegen 14 u naar het bosgebied Cleydaelhof komt aan de hoek van de Cleydaellaan en de Zinkvalstraat tegenover de ingang van het kasteel Cleydael.
 
Meebrengen: laarzen en eventueel verrekijker. Wandelafstand: ca. 3 km. 
Einde ca. 16 u. Gidsen: Ronny Verelst en Johan Herreman
Contactpersoon: Johan Herreman, Buerstedelei 36, 2630 Aartselaar
Telefoon: 03-887 27 98 
  Behaag..natuurlijk: bestellen tot uiterlijk 27 oktober !!!
  
Zoals elk jaar organiseert Natuurpunt in samenwerking met de gemeente ook in 2006 een haagplantactie. Aan zeer voordelige prijzen kunnen tot einde oktober streekeigen haagpakketten besteld worden.

Afhalen gebeurt op zaterdag 25 november in het Gemeentemagazijn, L. Gilliotlaan, 6. Natuurpunt/VMPA-Aartselaar zal ook met een infostand aanwezig zijn op deze bedelingsdag.

Infobrochures en bestelformulieren zijn verkrijgbaar op de milieudienst en in de bibliotheek. In het Gemeentelijk Infoblad van september kan je eveneens meer info vinden.
Of surf even naar www.natuuraartselaar.be/behaag.htm
  


Wie zijn wij ?

      

Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.

Onlangs besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is wel onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.

Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen.