Natuurflits Aartselaar 

          26 augustus 2006

Zondag 3 september: Wandeling in De Reukens

    
Thema: Wat groeit er aan de bomen en de struiken?


Iedereen weer paraat na een welverdiende zomervakantie? Misschien met een vleugje heimwee naar de voorbije zomerse dagen…
 
De natuurgidsen van Aartselaar nodigen je uit om een prachtig stukje Aartselaar beter te leren kennen: De Reukens, een groene long ten zuiden van de dorpskern.
 
Het thema van de wandeling is: Wat groeit er aan bomen en struiken? En wat kan je er mee aanvangen? Maar er zal ook dieper ingegaan worden op de historiek van het gebied.
 
De wandeling leidt ons ook langs het Oeyvaersbosch, de bufferzone op de rand van De Reukens met het naastgelegen KMO-gebied. Het gebied, dat ca. 14.000 m² groot is, is in eigendom van de gemeente Aartselaar, maar de natuurgidsen van Natuurpunt/VMPA-Aartselaar beheren het gebied.
  
Gert Verschueren, die vorig jaar zijn diploma Natuurgids behaalde bij het CVN, is de gids. Bij hem kan je ook terecht voor meer info: 03/887 10 28
 
De wandeling start om 14 u aan de kerkweg halverwege de Leeuwerikenlaan (zijstraat van de Leugstraat) en eindigt daar ook omstreeks 17 u. Rolstoelen en kinderwagens kunnen spijtig genoeg niet mee.

Meebrengen: laarzen bij regenachtig weer of na regenperiode, verrekijker.
  

Wie zijn wij ?

      

Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.

Onlangs besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is wel onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten. Regelmatig zal je ook info vinden in het tijdschrift van Natuurpunt Rupelstreek.

Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen.