Natuurflits Aartselaar 

          3 mei 2006

Geitenpad - Wilrijk - zondag 7 mei

    
Met als thema "Medicinale toepassingen van planten" leidt een natuurgids ons rond langs het Geitenpad. Planten worden sedert eeuwen gebruikt in de geneeskunde en de laatste jaren zeker in de homeopathie. Tijdens een 2 uur durende wandeling wordt het medicinaal belang in geneeskunde en homeopathie van een aantal hier aanwezige planten toegelicht. De wandelaars krijgen een overzicht van wat er allemaal met “onkruid” kan gedaan worden…
   
We komen samen aan Sporthal Mariënborgh, Doornstraat in Wilrijk om 10 u.
De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Voorzie stevig schoeisel (laarzen na regenweer).
De wandeling staat open voor iedereen en is gratis, maar buggy's kunnen spijtig genoeg niet mee. Een loepje of vergrootglas kan altijd leuk zijn.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ronny Verelst
tel: 03/887 82 25.
   

 

Wie zijn wij ?

      

Reeds vele jaren is er in Aartselaar een VMPA-natuurgidsenwerkgroep actief. Deze organiseert vooral natuureducatieve activiteiten. Daarnaast ontplooiden Aartselaarse Natuurpunters een werking op het vlak van beheer van een natuurgebied en natuurstudieactiviteiten zoals het steenuil- en zwaluwenproject. Beide groepen zijn vertegenwoordigd in de Milieuadviesraad.

Onlangs besloten ze nog sterker samen te werken en als één groep naar buiten te komen. Als eerste gezamenlijk project werd een Nieuwsbrief opgesteld. Het is wel onze vaste bedoeling je regelmatig te informeren omtrent het wel en wee van de natuur in Aartselaar en onze activiteiten.

Heb je de nieuwsbrief niet in je brievenbus gevonden ? Je kan er een aanvragen met een mailtje aan ria.thys@telenet.be 

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt-VMPA. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen.